La campanya electoral de cara a les eleccions municipals ha arribat aquest dijous a l’equador. Junts per Catalunya ha aprofitat aquest setè dia de campanya per presentar a la Seu d’Urgell els candidats que concorren sota les seves sigles a l’Alt Urgell. S’ha posat de manifest la feina que s’ha fet a nivell de comarca aquests darrers quatre anys, i la importància que els 19 municipis segueixin treballant plegats amb alcaldes i alcaldesses que tinguin visió comarcal. Ho han fet en un acte conjunt, que ha comptat amb la presència de la consellera de la presidència, Meritxell Budó.

Per la seva banda, Compromís per la Seu ha abordat l’àmbit social, i en l’atenció diària als mitjans de comunicació ha reivindicat uns Serveis socials propis, adreçats a tota la ciutadania i amb més personal.
Consideren que la posada en marxa del Consorci d’Atenció a les Persones de l’Alt Urgell ha estat perjudicial per a la Seu, ja que no permet un acompanyament sostingut en el temps i, a més, dificulta la detecció precoç de situacions de risc.

Finalment, Esquerra Republicana ha parlat aquest dijous de la gestió econòmica de l’Ajuntament. Han apostat per un model de fiscalitat progressiva, per tal que pagui més qui més té, tot i que abans caldria tenir els informes pertinents que n’avalin la viabilitat.

Des d’Esquerra també destaquen que cal continuar amb la formació interna del personal per fer-lo el més polivalent possible i, alhora, apostar per la promoció interna dels propis treballadors.

Parlen al vídeo: MERITXELL BUDÓ, CONSELLERA DE LA PRESIDÈNCIA - ROSA FÀBREGA, ALCALDABLE DE JUNTS PER LES VALLS D’AGUILAR - JOSEFINA LLADÓS, ALCALDABLE DE JUNTS PER RIBERA D’URGELLET - CARLOTA VALLS, NÚMERO 2 DE COMPROMÍS PER LA SEU - FRANCESC VIAPLANA, ALCALDABLE D’ERC A LA SEU