Sisè dia de campanya per als principals partits que concorren a les eleccions municipals a la Seu d’Urgell. Junts per la Seu ha centrat l’atenció en la mobilitat, l’aparcament i el transport. Volen implantar més zones 30 per tal de reduir la velocitat dels vehicles i pacificar la ciutat o fer que les vies de doble direcció com l’avinguda Salòria i el Passeig del Parc passin a ser de sentit únic, la primera de baixada i el segon de pujada. Això permetria guanyar places d’aparcament i ampliar voreres per fer-hi carrils bici i itineraris escolars. També volen millorar la seguretat de diversos passos de vianants, entre ells els de la travessia de la N260, o fomentar el lloguer de bicicletes i crear aparcaments segurs per a aquests vehicles. En relació a l’aparcament, volen crear noves bosses a les entrades de la ciutat i plantegen assumir la gestió de la zona blava des de l’Ajuntament quan l’any que ve acabi la consessió privada.

Des de Compromís per la Seu, mentrestant, han abordat aquest dimecres la qüestió de l’habitatge. Han proposat destinar els 65 pisos tancats i propietat dels bancs a lloguer social per a joves i famílies amb preus d’entre 150 i 200 euros al mes. També volen comprar i rehabiliar pisos en mal estat del centre històric per a lloguer social. A més, han denunciat que l’equip de govern del PDeCAT no ha fet res en matèria d’habitatge i han criticat la gestió que es va fer amb l’Horta del Valira, on consideren que l’Ajuntament va voler especular.

Esquerra, per la seva banda, ha dedicat aquest sisè dia de campanya a parlar de sanitat. Han destacat la voluntat de crear una Taula Municipal de Salut per promoure els hàbits saludables, així com d’utilitzar l’aeroport com a base d’un helicòpter del SEM. També volen promoure ajudes econòmiques a les persones que no es puguin pagar els desplaçaments per fer-se proves a altres ciutats. A més, tenen diverses propostes per a les instal·lacions de l’actual CAP, quan el servei es traslladi.

Qui també ha parlat de sanitat ha estat la candidatura de La Seu en Comú. Volen potenciar el servei d’Urgències i que totes les especialitats de l’hospital funcionin a ple rendiment.

A més, també proposen crear un Consell de Salut Ciutadà, amb presència de la gent gran, de les associacions sanitàries, els professionals i l’administració. L’objectiu és detectar problemàtiques en l’àmbit de la salut que ara passen desapercebudes i poder-hi actuar.

Parlen al vídeo: JOAN GURRERA, NÚMERO 3 DE JUNTS PER LA SEU - JORDI FÀBREGA, ALCALDABLE DE JUNTS PER LA SEU - ÒSCAR ORDEIG, ALCALDABLE DE COMPROMÍS PER LA SEU - MARIAN LAMOLLA, NÚMERO 2 D’ESQUERRA A LA SEU - FRANCESC VIAPLANA, ALCALDABLE D’ESQUERRA A LA SEU - NEUS ALBANELL, NÚMERO 4 DE LA SEU EN COMÚ - ENRIC RIU, ALCALDABLE DE LA SEU EN COMÚ