Les diferents associacions de fallaires de les comarques del Pallars Jussà i el Pallars Sobirà han presentat el calendari conjunt de les diferents baixades que realitzen als pobles fallaires, ja que la temporada és a punt de començar.

A mitjans de juny es baixaran les primeres falles i ja estan començant els preparatius per tenir-ho tot a punt, precisament la presentació de la temporada s’ha fet a La Pobla de Segur, un dels primers pobles que baixa.

Des de la declaració de Patrimoni Immaterial de la UNESCO, es treballa per preservar i difondre la tradició. Una feina que també es fa des de la Càtedra Educació i patrimoni Immaterial dels Pirineus.

El calendari de falles dels Pallars engloba baixades des del 17 de juny fins al 6 de juliol en diferents pobles pallaresos.

Parlen al vídeo: XAVIER LLORD, FALLAIRE D’ALINS - DAVID GARÍN, FALLAIRE DE LA POBLA DE SEGUR - SOFIA ISUS, CÀTEDRA