Cinquè dia de campanya de les principals candidatures que es presenten a les eleccions municipals de la Seu d’Urgell. Junts per la Seu ha centrat la roda de premsa diària en l’àmbit sanitari i ho ha fet amb el suport des de l’exili de l’exconseller de Salut, Toni Comín. L’alcaldable i exdirector assistencial de l’hospital, Jordi Fàbrega, ha criticat el candidat de Compromís per la Seu, Òscar Ordeig. L’ha acusat de mentir quan diu que els darrers anys s’ha retallat el pressupost de l’hospital i s’han perdut especialitats. Ha argumentat que ha estat tot el contrari i ha fet aquesta proposta.

Per la seva banda, Comín ha destacat la bona tasca que va fer Fàbrega al capdavant de l’hospital, i la número 7 de la llista, Olga Travesset, ha exposat algunes de les propostes en matèria de salut, com ara un nou CAP a Castellciutat, poder utilitzar la UCI d’Andorra o garantir els trasllats nocturns.

Des de Compromís per la Seu, mentrestant, han centrat l’atenció d’aquest dimarts en els serveis educatius de 0 a 3 anys. Així, han proposat una tarifa màxima de llar d’infants d’entre 125 i 160 euros, una ampliació d’horaris i la reobertura de la Grandalla, per tal que complementi l’atra llar municipal, la dels Minairons.

Des de Compomís han assegurat que amb el tancament de la Grandalla es va passar de donar servei a 180 famílies a només 95.

ÒSCAR ORDEIG, ALCALDABLE DE COMPROMÍS PER LA SEU
Mentrestant, Esquerra Republicana han explicat les seves propostes en l’àmbit dels serveis socials, que volen potenciar i allunyar de les retallades. Entre les propostes destaquen la creació d’educadors de carrer, la creació d’una taula d’entitats del tercer sector, fer un nou pla d’acollida i assessorament per al nouvingut, impulsar els processos participatius i fer una nova residència sociosanitària amb pisos tutelats tant per a gent gran com per a usuaris de Salut Mental.

Finalment, des de la CUP han dedicat les darreres hores de campanya a parlar d’habitatge. La formació ha penjat cartells amb el lema “Ni gent sense casa ni cases sense gent” en blocs d’edificis que tenen pisos buits i que són propietat bàsicament de la SAREB. En aquest sentit, han anunciat la voluntat d’implementar un lloguer social que no superi el 10 o el 15% dels ingressos de la unitat familiar o de crear una regiduria especial per a les polítiques d’habitatge.

En aquest sentit, han lamentat que l’Ajuntament no ha aplicat cap d’aquestes sancions que tenia al seu abast. La formació també ha proposat la creació d’una agència d’habitatge públic que posi en contacte el ciutadà amb l’administració.

strong>Parlen al vídeo: JORDI FÀBREGA, ALCALDABLE DE JUNTS PER LA SEU - TONI COMÍN, EXCONSELLER DE SALUT - OLGA TRAVESSET, NÚMERO 7 DE JUNTS PER LA SEU - CARLOTA VALLS, NÚMERO 2 DE COMPROMÍS PER LA SEU - XAVIER MUNT, NÚMERO 5 D’ESQUERRA A LA SEU - FRANCESC VIAPLANA, ALCALDABLE D’ESQUERRA A LA SEU - XÈNIA ANTONA, ALCALDABLE DE LA CUP A LA SEU