L’església romànica de Santa Maria de Taüll ha quedat petita amb la presentació del darrer volum de A peu pels camins del Cançoner d’Artur Blasco. Aquest desè volum de la col·lecció recull 89 cançons i 31 cantarelles de dites i renoms de pobles de l’Alta Ribagorça i la Ribagorza Oriental. Un recull que el propi autor ha recopilat anant poble per poble i cançó per cançó.

El recull es va fer entre els anys 1982 i 2018 i hi participen 47 cantants i informants de 22 nuclis de població de les dos comarques. La trajectòria professional d’Artur Blasco és de gran importància, ja que recopila elements de la tradició oral que amb el pas de generacions s’hagués perdut i són un element clau de la nostra història.

L’acte ha comptat amb actuacions de música tradicional a més de la del propi autor de l’obra i s’ha fet entrega d’un exemplar del volum a cadascuna de les 47 persones que han participat del recull.

Parlen al vídeo: ARTUR BLASCO, AUTOR A PEU PELS CAMINS DEL CANÇONER