Llívia ha celebrat aquest diumenge la Festa del Castell, que enguany ha arribat a la setena edició. Al llarg de tota la jornada s'han organitzat un seguit d'activitats per commemorar un fet històric: quan Jaume I va oferir als lliviencs el privilegi d'habitar a la falda del Castell.

Així doncs, després d'una visita guiada al castell ha tingut lloc la representació d'aquests fets històrics a càrrec dels nens i nenes de l'escola Jaume I. A partir de les 13.30h, l’escenari s'ha traslladat a l'aparcament de l’Església parroquial, on s'ha fet el dinar de germanor. També hi ha hagut temps per a les danses tradicionals, tallers de circ per als infants i un mercat amb productes artesanals. Alguns veïns i visitants s'han animat a disfressar-se d'època per participar a la festa.

L'ajuntament ha ofert un servei de bus gratuït per pujar i baixar al castell. També es podia fer aquest el recorregut a peu o bé en burro.

Aprofitant la celebració, s'han presentat els nous gegants de Llívia, l’Hércules, la Lampègia, l’ós i els cavallets. Un grup de veïns s'han animat a recuperar-los i a partir d'ara participaran en diferents actes festius de la comarca.

Parlen al vídeo: ELIES NOVA, ALCALDE DE LLÍVIA