La promoció econòmica, l’habitatge, la cultura i les polítiques educatives i de joventut han centrat bona part de les propostes de les principals candidatures a la Seu d’Urgell aquestes darreres hores. En l’habitual contacte amb els mitjans de comunicaicó, de de Junts per la Seu han destacat que seguiran treballant per mantenir la línia de disminució de l'atur al municipi. Ho volen fer amb millores enfocades al petit comerç i els autònoms, ampliant la connectivitat i consolidant la ciutat com a referent turístic i d'esdeveniments amb la construcció d'un Palau de Congressos-Auditori a l’Horta del Valira.

Compromís per la Seu, mentrestant, ha celebrat aquest diumenge a la tarda un dels seus dos mítings de la campanya. Ho ha fet al pati de la Biblioteca de Sant Agustí, on ha donat a conèixer l’equip, les principals propostes i també la resta de candidatures de Compromís a l’Alt Urgell. Ja aquest dilluns, en el contacte amb els mitjans, han destacat la importància de crear llocs de treball a través de 6 àmbits: l’educació amb més cicles formatius, l’ampliació de la cooperació amb Andorra per crear una àrea econòmica conjunta, la potenciació del turisme amb un pla integral de dinamització del centre històric, la creació de més sòl industrial, les ajudes al sector agroalimentari local o la implementació de la fibra òptica, el 4G i el 5G.

Per la seva banda, Esquerra Republicana ha desgranat aquest dilluns les seves propostes en matèria de Cultura i Educació. Han destacat la necessitat d’implantar més graus mitjans i superiors d’FP, reobrir la llar d’infants la Grandalla, traslladar l’escola d’adults a l’edifici dels antics jutjats, ampliar la programació cultural de la ciutat, fer més activitats culturals a l’aire lliure, en espais com el Parc del Segre, fomentar grups locals, habilitar espais d’assaig, crear una escola d’arts escèniques, rehabilitar el Centre Cultural les Monges, ampliar els horaris de la Biblioteca o construir un teatre-auditori.

Pel que fa a la CUP, la formació ha presentat aquest dissabte part de les seves idees en matèria d’inclusió juvenil. Han proposat la municipalització de la Unitat d’Escolarització Compartida, la creació d’un pla integral d’inclusió juvenil, una revisió de les activitats extraescolars públiques i un casal de joves autogestionat.

Qui també ha celebrat un dels actes centrals de la campanya aquest cap de setmana ha estat La Seu en Comú, que ha fet un míting al cap del passeig. Amb la presència de la senadora Sara Vilà, els números 1 i 2 de la llista, Enric Riu i Montse Rotllan han donat a conèixer bona part de les seves propostes. Un dels objectius asseguren que és acabar amb tants anys de mandat de l’espai de l’antiga Convergència, amb el suport d’Esquerra.

Finalment, Vox ha realitzat aquest dissabte l’acte central de campanya a la sala de Sant Domènec. El seu candidat, Manuel González ha destacat la necessitat de reforçar la Policia Local, d’oferir un servei de llar d’infants gratuït o que els estudiants no hagin de pagar ni el transport ni l’accés a internet. També ha proposat descomptes als treballadors fronterers, més ajudes als pensionistes, la creació d’una UVI a l’hospital així com la residència sociosanitària. També ha proposat canviar el nom del municipi perquè passi a dir-se “La Seu i Castellciutat” i que aquest segon nucli tingui un alcalde pedani.

L’acte ha comptat amb la presència del secretari general de la formació, el mediàtic Javier Ortega Smith, que a l’arribada ha lloat la valentia dels candidats que opten per presentar-se per Vox a Catalunya. Ho ha fet enmig dels crits de desenes de manifestants contraris al partit.

En aquest sentit, el míting ha començat amb mitja hora de retard degut a les nombroses mesures de seguretat que han implementat els Mossos d’Esquadra. La comitiva de Vox ha estat rebuda per desenes de persones que han cridat en contra de la formació i han exhibit pancartes amb lemes com “Sí a la convivència i la democràcia, no a l’odi”.

Parlen al vídeo: MIREIA FONT, NÚMERO 2 DE JUNTS PER LA SEU - XAVIER ESTIVAL, NÚMERO 5 DE JUNYS PER LA SEU - ÒSCAR ORDEIG, ALCALDABLE DE COMPROMÍS PER LA SEU - NÚRIA TOMÀS, NÚMERO 4 D’ERC A LA SEU - MANUEL GONZÁLEZ, ALCALDABLE DE VOX A LA SEU - JAVIER ORTEGA SMITH, SECRETARI GENERAL VOX - MARIA VIDAL, NÚMERO 15 DE LA CUP A LA SEU - VÍCTOR TODÓ, NÚMERO 6 DE LA CUP A LA SEU - SARA VILÀ, SENADORA D’EN COMÚ PODEM - ENRIC RIU, ALCALDABLE DE LA SEU EN COMÚ