L'alcalde de Das, Enric Laguarda (ERC), ha afirmat, a través d'un comunicat, que "no hi ha hagut cap irregularitat en el padró municipal" i que tant l'empadronament d'una família al domicili del seu pare com de la que regenta el bar ubicat a la casa consistorial són "correctes". El batlle ha respòs les al·legacions exposades pel regidor no adscrit Lluís Mas i el del PDeCAT Pere Arderiu en la seva denúncia presentada a la Junta Electoral de Zona (JEZ) de Puigcerdà. Lagarda ha emmarcat les denúncies en la campanya electoral i ha deixat clar que no hi ha cap "irregularitat" en el cens.

Recordem que la fiscalia de Girona considera que hi ha indicis de delicte electoral i de prevaricació i demana que s'investigui. L'encarregat de fer-ho serà el jutjat d'instrucció de Puigcerdà, el qual haurà de decidir si hi ha responsabilitats penals. L'alcalde ha volgut deixar clar que no en té constància d'aquesta demanda i que, en cas de confirmar-se, actuarà "en conseqüència i amb contundència".

A petició de la Junta Electoral de la Zona, aquest dijous a la tarda s'ha repetit el sorteig per designar la composició de la mesa electoral per als comicis del 26-M, el qual ha dut a terme l'administratiu de l'ajuntament davant, entre d'altres, del secretari municipal i els cinc regidors del consistori, els quals hi han donat la seva conformitat. S'ha repetit el sorteig després de les discrepàncies existents sobre el procediment que s'havia seguit en les dues vegades anteriors, el 29 d'abril passat. Per aquest motiu, s'hi ha desplaçat al consistori de Das dos membres de la JEZ.