Els principals partits que es presenten a les eleccions municipals a la Seu d’Urgell han començat la campanya electoral aquest divendres a les dotze de la nit. Una estona abans, els candidats i militants de Junts per la Seu han donat a conèixer el vídeo de campanya i els cartells de la llista que encapçala Jordi Fàbrega. Ja aquest divendres, en el primer contacte informatiu amb els mitjans, la formació ha anunciat la voluntat de construir un complex sociosanitari a l’Horta del Valira amb un centenar de places tant de pisos tutelats com de residència, que complementi les noves places residencials que hi ha i que es crearan a l’hospital.

Per la seva banda, Compromís per la Seu també ha engegat la campanya aquest divendres a la matinada amb la tradicional enganxada de cartells pels carrers de la ciutat.

Posteriorment, en la primera roda de premsa, feta davant de l’hospital ha destacat la importància de recuperar llits tancats, incrementar el personal, disposar de més serveis i especialitats i que l’hospital de referència no sigui el de Lleida sinó el d’Andorra.

Qui també ha iniciat la campanya aquest divendres a la matinada amb l’enganxada de cartells ha estat Esquerra Republicana. La formació encapçalada per Francesc Viaplana també ha realitzat un primer contacte informatiu, en aquest cas davant de l’Ajuntament, per exposar els principals eixos de la campanya. Com a propostes, Viaplana ha destacat la creació d’un nou polígon industrial per atreure noves empreses i permetre l’ampliació de les actuals, l’obertura d’una escola d’oficis, la construcció d’un teatre municipal o una millora en el manteniment de la via pública.

La CUP, mentrestant, també ha donat el tret de sortida a la campanya amb una enganxada de cartells pels carrers de la ciutat.
Ja aquest divendres al migdia, ha realitzat una primera acció, també davant de l’hospital. La formació ha criticat el model de gestió de l’hospital, amb presència del Bisbat i l’Ajuntament, i ha destacat la necessitat que s’integri a la xarxa de l’Institut Català de la Salut.

Per la seva banda, La Seu en Comú realitzarà aquest dissabte un acte al cap del Passeig amb els números 1 i 2 de la llista, Enric Riu i Montse Rotllán, que comptarà amb el suport del recentment elegit diputat al Congrés, Jaume Asens. Vox, mentrestant, farà també dissabte l’acte central de campanya a Sant Domènec amb el cap de llista, Manuel González, i amb la presència del secretari general de la formació a nivell espanyol, Javier Ortega Smith.

Parlen al vídeo: ÒSCAR ORDEIG, ALCALDABLE DE COMPROMÍS PER LA SEU - JORDI FÀBREGA, ALCALDABLE DE JUNTS PER LA SEU - OLGA TRAVESSET, NÚMERO 7 DE JUNTS PER LA SEU - FRANCESC VIAPLANA, ALCALDABLE D’ERC A LA SEU - PAU LOZANO, NÚMERO 4 DE LA CUP A LA SEU