Llívia es prepara per viure aquest diumenge 12 de maig una nova edició de la Festa del Castell, una iniciativa que va començar el 2013. Aquesta celebració commemora l’oferiment del privilegi que atorgà el rei Jaume I als lliviencs per habitar la falda del Castell.

Durant tot un dia la vila ret homenatge a la seva antiga fortalesa medieval amb diverses activitats que esdevenen també l’excusa per visitar les restes del castell, del qual mica en mica se’n va descobrint cada vegada més.

A partir de les 10.30h, hi haurà servei de bus gratuït per pujar i baixar a la fortalesa o bé fer un tram amb burro. Tanmateix, qui prefereixi arribar-hi a peu podrà fer-ho, com sempre, pel camí de terra de 1,3km que surt des de la plaça del pàrquing de l’Església Nostra Senyora dels Àngels i que dura uns 20 minuts.

A dalt el castell, a les 11h, s’oferirà una visita guiada a les runes a càrrec d'un arqueòleg i a les 12 els nens i les nenes de l’escola Jaume I de Llívia faran la representació teatral. A partir de les 13.30h, l’escenari es trasllada al pàrquing de l’Església parroquial, on l’esbart dansaire “Fontcoberta” ballarà danses tradicionals i acompanyarà l’inici del dinar de germanor.

A la tarda hi haurà ball i un taller de circ per als més petits. A més, al llarg de la jornada hi haurà un mercat amb productes artesanals al voltant de l'església.

Com sempre, des de l'ajuntament animen als visitants a disfressar-se d’època i subvenciona 5€ per cada vestit. Es poden consultar els catàlegs de disfresses al museu municipal de Llívia.