La sala Sant Domènec s’ha omplert aquest dimarts al vespre amb motiu del debat organitzat per l’Associació d’Empresaris de l’Alt Urgell amb els vuit alcaldables de la Seu d’Urgell. Tot i que la campanya de les eleccions municipals comença oficialment la matinada de divendres, aquest primer acte ja ha servit com a tret de sortida. La temàtica del debat havia de ser inicialment econòmica, tenint en compte el caire de l’entitat organitzadora, però els candidats han acabat podent exposar bona part del seu programa. Aconseguir que la Seu sigui el motor de l’Alt Pirineu, millorar els fluxes econòmics amb Andorra, potenciar el turisme i les zones industrials productives, reclamar el desplegament de la Generalitat a l’Alt Pirineu i Aran, apostar per un model de creixement sostenible, valorar la idoneïtat dels Jocs Olímpics d’Hivern o agilitzar els tràmist burocràtics amb l’administració han estat alguns dels temes aportats pels sis candidats i les dues candidates. La proposta que ha generat més sorpresa entre el públic ha estat la que ha formulat el candidat de Vox, Manuel González, que ha anunciat la voluntat de negociar amb el ministeri de Defensa per tal d’instal·lar una acadèmia militar al municipi. Justament la presència de Vox ha marcat l’inici del debat, quan la candidata de la CUP, Xènia Antona, ha mostrat el seu malestar per haver de debatre amb una formació que ha qualificat de feixista.
Un fet que ha despertat els aplaudiments de bona part del públic de la sala. González, per la seva banda, ha rebatut que el seu és un partit constitucionalista que respecta la llei, i ha retret que hi hagi partits antisistema que acaben vivint i beneficiant-se del sistema. La resta de candidats que han pres part en el debat han estat Jordi Fàbrega, de Junts per la Seu, Òscar Ordeig, de Compromís per la Seu, Francesc Viaplana, d’Esquerra, Enric Riu de la Seu en Comú, Pere Chica, del PP i Carolina Castillejo, de Ciutadans.