Prop de 300 escolars de Puigcerdà participaren aquest mes en uns tallers de Robòtica i Tecnologia. Es tracta d'una activitat molt dinàmica amb la qual es vol fomentar la creativitat, la resolució de problemes i el treball en equip per aconseguir un desenvolupament integral de les capacitats i competències necessàries en el segle XXI.

Aquest dilluns, un grup d'alumnes de 2n d'ESO de l'INS Pere Borrell han après a muntar un petit robot amb peces de Lego i després han programat els seus moviments.

El taller, que s'ofereix al llarg de tot un dia, ofereix als joves la possibilitat d’apropar-se a la robòtica i a la programació, àmbits que actualment tenen forces sortides professionals.

El consistori s’ha coordinat amb els centres d’ensenyament de la vila i els Serveis Educatius de la Cerdanya per tirar endavant aquesta iniciativa, que va començar fa cinc anys. El cost total de l'activitat és de prop 12.500€, dels quals gairebé 10.500€ són finançats per l’Ajuntament mentre que l’import restant va a càrrec dels alumnes.

En aquesta ocasió hi participen els estudiants de cinquè de primària i segon d'ESO de les escoles Alfons I, Llums del Nord i Vedruna i de l'Institut Pere Borrell de Puigcerdà.

Parlen al vídeo: JOSE GARCÉS, MONITOR