Després de molts mesos de feina, aquest dimarts s’ha donat a conèixer el Pla contra l’assetjament en edat escolar que s’ha elaborat a l’Alt Urgell. Es tracta d’un projecte innovador a nivell català, ja que a diferència del que es fa a la resta del país, no es treballa només en l’àmbit escolar.

Així doncs, el pla implica a tots els actors que poden detectar qualsevol cas d’assetjament, ja que sovint aquest no es produeix només en l’àmbit escolar.

Per tal d’aconseguir-ho, s’ha elaborat un catàleg de serveis, que s’anirà ampliant en el futur.

Des que es treballa amb aquest sistema ja s’han detectat i abordat dos casos: un en un club esportiu de la ciutat i un altre per accions que es duien a terme fora de l’escola. El pla s’ha impulsat arran d’una demanda sorgida del Consell Municipal d’Adolescents de la Seu d’Urgell i es coordina entre el consistori i el Consell Comarcal.

Parlen al vídeo: ELENA ARDANUY, INSPECTORA ENSENYAMENT - SÍLVIA ISCLA, REGIDORA INFÀNCIA I JOVENTUT - MIQUEL ALET, PSICÒLEG CDIAP