Aquest diumenge ha tingut lloc el tradicional Aplec de Mur, un esdeveniment que enguany encara pren més rellevància per la commemoració del Centenari de l’arrencament de les pintures romàniques de l’Església de Santa Maria de Mur. En motiu d’aquesta efemèride diverses institucions s’han bolcat en donar a conèixer el conjunt i s’ha fet una aposta ferma per internacionalitzar-lo.

A més enguany coincideix també amb l’Any del turisme cultural. Precisament des del Museu Nacional d’Art de Catalunya es treballa per tal que els visitants de les obres d’art coneguin el territori on pertanyen i el visitin.

Amb iniciatives com aquesta es vol promoure el turisme cultural arreu del territori i desestacionalitzar-lo.

Parlen al vídeo: JOSEP MARIA MULLOL, ALCALDE CASTELL DE MUR - PATRICK TORRENT, DIRECTOR AGÈNCIA CATALANA DE TURISME - PEPE SERRA, DIRECTOR MNAC