El Patronat de Turisme de Cerdanya inicia aquesta primavera una revisió de la xarxa de camins amb l'objectiu de comprovar en quin estat es troben. L'actuació consisteix a inspeccionar sobre terreny els 500 km de senders senyalitzats i, posteriorment, es preparà un document amb la senyalització existent i les incidències en la viabilitat que puguin presentar els camins, ja sigui pel creixement de la vegetació o per problemes amb el ferm, tanques o filat.

Entre els anys 2002 i 2005 una quinzena d'ajuntaments van portar a terme diferents inventaris de camins municipals que van permetre documentar uns 850 km de senders. Des del Patronat de Turisme veuen imprescindible revisar l'estat de la xarxa de camins abans de fer-ne promoció.

Aquesta actuació té un cost de 12.500€ que es finançaran amb una subvenció d'IDAPA.

Per altra banda, el Patronat revisarà també la xarxa de rutes de BTT, la qual compta actualment amb 19 itineraris senyalitzats. En els darrers anys, l'usuari d'aquestes rutes ha canviat molt i, a més, molts camins s'han asfaltat. Això obliga a replantejar i adaptar els itineraris perquè aquests diguin atractius per a la pràctica de la bicicleta de muntanya.

Des del Patronat de Turisme han iniciat els tràmits per format part del Centres de BTT de la Generalitat.

Tot plegat servirà per millorar la senyalització i l'estat de la xarxa de camins de la comarca per tal de seguir promocionant-la turísticament.

Parlen al vídeo: MARIA FAURA, CAP PATRONAT TURISME CERDANYA