Uns 500 ciclistes participaran aquest diumenge 5 de maig a La Baixa Cerdanya, una cursa de bicicleta de muntanya que tancarà la trilogia de las MTB Challenge Series. Els 70 quilòmetres i 2300 metres de desnivell positiu de la Marathon són l'últim escull d'aquestes proves. Hauran estat tres recorreguts marató d'autèntica i pura bicicleta de muntanya. La de diumenge portarà els ciclistes a descobrir racons de Guils de Cerdanya, Meranges, Bolvir, Éller, Ordèn i fins a Ger.

També es disputarà l'Starter, un itinerari més curt i menys exigent de 36 quilòmetres i 1200 metres de desnivell positiu pensat per a tots els amants de la bicicleta de muntanya. En aquesta línia de sortida, a les nou del matí, també trobem els ciclistes que competeixen amb una E-bike, una nova modalitat que l'organització ha volgut donar cabuda en aquesta distància amb una classificació independent.

L'aposta de la temporada de Klassmark, és l'Adventure, que començarà a partir les 9.30. Es tracta d'un nou concepte per a gravel i bicicleta de muntanya on els participants hauran d'orientar-se mitjançant un sistema GPS al llarg dels 82 quilòmetres i 2300 metres de desnivell positiu.