Amb l’arribada del bon temps i el cap de setmana a tocar, són moltes les possibilitats que municipis com Torre de Capdella ofereixen als visitants. Darrerament una de les que més curioses i que ha cridat força l’atenció és un hospital de cartró a la Central hidroelèctrica de Capdella que, més de 100 anys després de la seva construcció, segueix de peu. Una primera mostra de les modernes cases prefabricades.

L’hospital, que es va alçar en pocs dies, va ser construït per una empresa alemanya i es preveia que durés uns 20 anys.

Aquesta construcció tan peculiar forma part actualment del conjunt museístic de la Central de Capdella.

Actualment l’Hospital de Cartró, que es troba en molt mal estat, no és visitable a l’espera que es facin els treballs de restauració de l’edifici i, un cop acabats, s’inclourà als equipaments que es poden visitar del conjunt museístic hidroelèctric de la Vall Fosca.

Parlen al vídeo: SÍGRID REMACHA, ARQUITECTA TÈCNICA - EVA PERISÉ, DIRECTORA MUSEU HIDROELÈCTRIC DE CAPDELLA