La 23a Fira Ramadera de Primavera de Puigcerdà ha aplegat aquest dissabte al recinte firal del polígon industrial prop d'un centenar de caps de bestiar, una xifra inferior a la dels darrers anys. Aquesta fira va néixer perquè els ramaders poguessin vendre el bestiar que no s'havia venut a la tardor. El sector s'ha mostrat satisfet per l'increment que darrerament han experimentat els preus, possiblement al creixent interès per consumir carn d'equí.

Fa uns anys va decidir organitzar un concurs per incentivar la participació dels ramaders a la fira i animar als veïns i visitants a apropar-se al recinte firal. Enguany s'ha mantingut la categoria de sobranys i sobranyes, que són cavalls nascuts l'any 2018, però no s'ha fet el concurs de raça Bruna dels Pirineus degut a les traves administratives en què es troben els ramaders per assistir-hi. El jurat té en compte una sèrie de característiques morfològiques per determinar quins són els millors exemplars.

Tot i que en un inici la fira de primavera era un espai de negoci, actualment és més una trobada entre tots els ramaders de la vall. Per això, la jornada sempre comença amb un bon esmorzar.

Parlen al vídeo: PERE TOR, PRESIDENT ASSOCIACIÓ CRIADORS CAVALLS CERDANYA