Esquerra Republicana de Catalunya ha estat la força més votada a les eleccions generals d’aquest diumenge al Pallars Jussà, Pallars Sobirà i Alta Ribagorça, seguint la tendència de la resta de Catalunya. Pel que fa a les capitals de comarca, a Tremp i Sort s’ha imposat Esquerra amb un 30 i un 37% dels vots respectivament. Mentre que al Pont de Suert, la força més votada, amb prop del 29% de vots ha estat PSC. I del total de 32 municipis que sumen les 3 comarques, en només 4 ha guanyat Junts per Catalunya: a Sant Esteve de la Sarga, a Isona i Conca Dellà, a Castell de Mur i a Esterri de Cardós. Pel que fa a participació, a l’Alta Ribagorça ha estat superior al 77%, al Pallars Jussà ha rondat el 75%, amb municipis on ha arribat al 90 i altres on no ha superat el 60%, i al Pallars Sobirà la participació mitjana ha estat de prop del 79%.