Tres altpirinencs tenen opcions reals de ser escollits senadors en les eleccions espanyoles d’aquest diumenge per la circumscripció de Lleida. Es tracta de Mayte Rivero, de Junts per Catalunya, Víctor Orrit, del PSC i Miquel Caminal, d’Esquerra. Tant Rivero com Orrit encapçalen les seves respectives llistes, mentre que Caminal és segon. El sistema d’elecció al Senat és obert, és a dir que l’elector vota al candidat i no al partit. Així, pot elegir fins a 3 dels 4 representants que concorren a cada circumscripció peninsular, triant, si ho vol, candidats de diferents llistes. Tot i això, normalment el partit més votat s’acaba enduent la majoria dels senadors en joc, de manera que en cas que el guanyador fos Esquerra, Caminal tindria força opcions d’entrar. Mentrestant, si Junts per Catalunya i el PSC aconsegueixen prou vots com per tenir representació, els senadors previsiblement serien Rivero i Orrit. Rivero és filla de Llavorsí i veïna d’Esterri d’Àneu, i ha estat senadora des de l’any 2011. Orrit, mentrestant, ha estat alcalde de Tremp durant diversos mandats i va ser delegat del Govern a l’Alt Pirineu i Aran amb el tripartit. Finalment, Miquel Caminal, fill d’Arfa, va ser l’únic regidor d’Esquerra l’anterior mandat a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, mentre que aquest mandat és tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Ribera d’Urgellet.
També al Congrés concorren diversos representants de l’Alt Pirineu, tot i que cap encapçala llistes. Per Esquerra hi ha Núria Juangran, de Llessui, i Sergi Parramón, d’Organyà, per Junts per Catalunya, hi ha Ricard Pérez, d’Oliana, i per PSC, Joan Carles Boix, de La Pobla de Segur.