Aquest diumenge 28 d'abril es coneixerà qui és el Cerdà de l'Any 2018. Serà durant la cerimònia que enguany tindrà lloc a les 17h a Estavar. Els tres finalistes són el Grup de Recerca de Cerdanya, entitat cultural i científica sense ànim de lucre nascuda l’any 2008; la fundació Àliga d’ajut a les persones amb càncer, i Èric el català, veí de la Guingueta d'Ix que promou la llengua i la cultura catalana amb les seves cançons.

Després de rebre les propostes dels ajuntaments i dels veïns de l’Alta i la Baixa Cerdanya, un jurat qualificat va escollir aquests tres finalistes per la tasca que desenvolupen a nivell comarcal.
Així doncs, diumenge es coneixerà quin dels tres ha tingut més suport popular, comptabilitzant els vots rebuts als consistoris i través de la web de l'Institut d'Estudis Ceretans. L'acte comptarà també amb poesia i música.
Recordem que el guardó del Cerdà de l’Any premia a les persones o entitats de la comarca que s’han distingit en la seva tasca cultural, social o esportiva de manera desinteressada. Els xicolaters de Palau de Cerdanya, Mercè Marty, el club Poliesportiu Puigcerdà, la Fundació Adis, Josep Antoni Hermida o Kilian Jornet, han guanyat també aquest guardó en passades edicions.