Les properes eleccions municipals al Pallars Jussà presenten novetats, tot i que la majoria d’alcaldes es tornen a presentar, concretament 10 de 14. Una de les novetats més destacades és que a la capital, Tremp, l’alcaldessa serà segur una dona, ja que les 3 candidatures estan encapçalades per dones i actual regidores de l’ajuntament. També Torre de Capdella presenta canvis. L’alcalde actual Josep Maria Dalmau opta a la reelecció però amb canvi de sigles; en aquesta ocasió ho fa per Esquerra Republicana i, Candidatura de progrés, amb qui concorria fins ara, no es presenta. I tant a Senterada com a Llimiana, hi ha hagut canvi de sigles d’alguns dels regidors del consistori, si bé els alcaldes actuals tornen a encapçalar les llistes. Esquerra Republicana, Junts i Candidatura de Progrés tenen llista a la majoria de municipis, mentre que el Partit Popular només a 2, Sant Esteve de la Sarga i Senterada, i Candidatura d’Unitat Popular a Torre de Capdella. A Conca de Dalt, Martí Cardona torna a encapçalar la única llista que es presenta. La meitat dels municipis presenten 3 candidatures, en la resta en trobem 2, i 2 municipis arriben a 4 candidatures.