La majoria d’alcaldes i alcaldesses de l’Alt Urgell, 14 de 19, optaran a la reelecció en les eleccions municipals del 26 de maig. Així s’ha pogut constatar després que aquesta setmana s’hagin fet públiques les candidatures oficials a tots els ajuntaments. A banda de la Seu, on ja s’havia anunciat que Albert Batalla no optaria a la reeleció, no concorreran als propers comicis els actuals alcaldes i alcaldesses de Cava, Alba Gonzàlez, d’Estamariu, Pere Navinés, de Fígols i Alinyà, Jordi Sala i del Pont de Bar, l’històric Francesc Jordana. Sí que repetiran, en canvi, Miquel Sala amb Junts per Oliana, que tindrà al davant a Carme Lostao d’Esquerra i a Jordi Vila de Compromís. També ho farà Celestí Vilà, amb Junts per Organyà, que s’enfrontarà a Antoni Fiol de Compromís i a Sergi Parramón d’Esquerra. A Coll de Nargó, Martí Riera tornarà a enapçalar la llista d’Esquerra, i al davant tindrà les candidatures de Compromís i Junts per Coll de Nargó. A Montferrer i Castellbò hi haurà enguany tres llistes. A banda de la que tornarà a encapçalar Albert Marquet, amb Junts, hi haurà la d’Esquerra, que liderarà l’actual regidora a la Seu, Berta Vida, i la de Compromís.
A Ribera d’Urgellet destaca el fet que l’actual alcaldessa per Esquerra, Josefina Lladós, es presentarà ara per Junts, mentre que l’actual tinent d’alcalde, Miquel Caminal, liderarà la llista republicana. També hi concorrerà Compromís. A banda, optaran a la reelecció Carme Ribó a Alàs i Cerc, Cristina Barbens a Bassella, Josep Marqués a Cabó, Marta Poch a Josa i Tuixent, Gemma Orrit a Peramola, Rosa Fàbrega a les Valls d’Aguilar, Ricard Mateu a les Valls de Valira i Pep Camps a la Vansa i Fórnols. La majoria de llistes les presenten Junts i Compromís, amb 18, i Esquerra amb 14.