Dotze dels 17 alcaldes actuals de Cerdanya optaran a la reelecció a les properes eleccions municipals del 26 de maig. Aquest dimecres s'han publicat les llistes als Butlletins Oficials provincials que confirmen alguns dels noms que ja sonaven en alguns municipis. A la capital, Albert Piñeira vol sumar el tercer mandat encapçalant la llista de Junts per Puigcerdà. S'enfrontarà a l'ERC de Joan Manel Serra, una candidatura del PP encapçalada per Meritxell Forment i una del PSC liderada per Ester Jiménez.

A Bellver, l'actual alcalde Xavier Porta repeteix de cap de llista d'Endavant Cerdanya. Altres candidatures d'aquest municipi son la de Junts per Bellver encapçalada per Marc Fernàndez i la d'ERC amb Ramona Bragulat de número 1.

Mentrestant a Llívia, el batlle Elies Nova es presenta de nou, aquest cop amb un acord preelectoral entre ERC i Endavant Cerdanya. Sílvia Orriols, serà la cap de llista de Junts per Llívia.

A Alp, Ramon Moliner torna a optar a l'alcaldia amb la formació Junts per Alp-La Molina-Masella. S'enfrontarà a la llista presentada per Endavant Cerdanya, amb Carles Adserà de número u, i a la d'ERC amb Jordi Solegibert.

La formació Endavant Cerdanya també serà present a Bolvir, amb l'actual alcalde Bartomeu Baqué de cap de llista. A Das, Enric Laguarda amb Som Das ERC-Acord municipal torna a presentar-se per renovar l'alcaldia mentre que a Fontanals, Ramon Chia, és el número u de l'única candidatura anomenada Fontanals-Acord municipal.

Amb la formula Junts, volen sumar un nou mandat Alfons Casamajó a Ger, Esteve Avellanet a Meranges, Albert Maurell a Prullans i Miquel Pons a Riu.

A Montellà i Martinet, mentrestant, hi concorrerà un partit únic, encapçalat per l'actual batlle Josep Castells.

Així doncs, hi haurà segur nous batlles a Isòvol, Guils, Lles, Prats i Urús, ja que els actuals alcaldes no s'han tornat a presentar.

A Cerdanya la formació que més llistes presenta és la de Junts, que serà en la lluita electoral en catorze dels disset municipis. En segon lloc hi ha ERC, que ho farà en dotze municipis, i en tercer lloc Endavant Cerdanya, que serà en sis municipis. El PP serà present a Puigcerdà, Meranges, Das i Urús, mentre que la CUP i VOX s'han quedat sense candidatures.