El Palau d'Esports i Congressos d'Alp ha acollit aquest Sant Jordi al vespre la 36a edició dels Jocs Florals de Cerdanya. Desenes de persones han omplert l'auditori per conèixer els guanyadors de les diferents categories tant de prosa com de poesia. Enguany el certamen ha batut rècord de participació, amb gairebé 600 obres.

Els Jocs Florals han tornat a comptar amb la participació de 65 obres escrites per alumnes d'escoles de l'Alta Cerdanya, com la d'Oceja o la Guingueta d'Ix, que han rebut una menció especial. A més, per primer cop l'escola Galceran de Pinós de Bagà ha presentat 19 treballs.

L’organització manté també la categoria d’Educació Especial, on s’hi han presentat 16 obres escrites per usuaris de la Fundacions Adis i Tallers i per alumnes de l’Institut Pere Borrell.
El guanyador de prosa en la màxima categoria ha estat Jesús Gonzàlez, de Puigcerdà, amb l’obra ‘Les flors de la nit’. En la màxima categoria de poesia la guanyadora ha estat Montserrat Adam, de Bellver de Cerdanya, que també va guanyar en la passada edició. La seva obra d'enguany ha estat ‘Facetes de l'amor’.
Durant l’acte s’han llegit les poesies guanyadores de cada categoria, amb acompanyament de guitarra. També hi ha hagut actuacions musicals a càrrec de l'escola Folk del Pirineu i del grup de ball del Gimnàs Carme.

Parlen al vídeo: RAMON MOLINER, ALCALDE D'ALP