Cerdanya s'ha omplert aquest dimarts de llibres i roses per celebrar la Diada de Sant Jordi. A Puigcerdà, la trentena de parades s'han concentrat al passeig 10 d'abril i a la plaça Santa Maria, on al llarg del matí, molts veïns de totes les edats s'hi han apropat per conèixer les novetats editorials, triar un conte, comprar una rosa o simplement passejar.

Els llibres del Pirineu han tornat a ser els protagonistes de la diada. Publicacions dedicades a les rutes de senderisme de Cerdanya o de comarques veïnes, narracions curtes o llibres fotogràfics. Des de l'associació Llibre del Pirineu continuen detectant el gran interès que desperten les publicacions locals.

Alguns dels títols locals més demanats aquest Sant Jordi han estat 'L'Alta Cerdanya Desapareguda' de Sandra Adam, ‘Retrat de mare’ de Núria Voltà, 'El gran salt del clarinet' de Jordi Romeu o les dues noves guies de muntanya d'Alfons Brosel.
Com cada any, la Biblioteca Comtat de Cerdanya ha venut llibres a metres, una iniciativa que sempre té bona acollida. Es tracta de publicacions fora de catàleg que costen 2 euros al mentre.
I a banda dels llibres, les roses. La més nombrosa la clàssica, la vermella. Tot i que també moltes de color groc.

La diada també ha comptat amb la participació de moltes entitats i associacions de la comarca, com ara L’Àliga, Progat, Càritas, Creu Roja, la Fundació Tallers, o la colla Castellera de Cerdanya, que s'ha estrenat enguany. De fet a la tarda ha ofert una demostració.

Parlen al vídeo: ALFONS BROSEL, MEMBRE ASSOCIACIÓ LLIBRE DEL PIRINEU