Alp ha acollit aquest diumenge la Pasqua la 8a Mostra de Formatges i làctics de Cerdanya i l'Alt Urgell que, com de costum, ha aplegat centenars de visitants. Durant tot el dia, els carres dels nucli urbà s’han omplert de parades amb productes elaborats al territori, com els formatges, els iogurts, els matons. Des de l'ajuntament valoren positivament l'edició d'enguany.

La Mostra va néixer amb la intenció de dinamitzar la indústria local i donar a conèixer els productes elaborats al Pirineu, a més de ser un reclam per al turisme. Enguany hi han participat una catorze productors, entre ells un formatger convidat.

A banda del mercat, un dels principals atractius de la mostra és el concurs popular on els visitants poden tastar i puntuar una trentena de formatges i làctics. El formatge amb més èxit d'aquesta vuitena edició i que, per tant, s'ha endut la medalla d'or ha estat el Ceretani, del Molí de Ger. La plata ha estat per al Cremós de Girul amb tòfona negra, de la Vall de Meranges i les dues medalles de bronze s'han entregat al Serrat de Concorrui, del Mas d'Eroles, i el Saliu, de 30 Cabres d'Éller. En la categoria de làctic, el vencedor ha estat el formatge fresc de 'La Reula'
A la tarda ha tingut lloc el maridatge de formatges amb vins, que també ha tingut molt bona acollida.

Parlen al vídeo: RAMON MOLINER, ALCALDE D'ALP