Aquesta setmana els Armats de la Seu feien els darrers preparatius de cara a la processó de Divendres Sant. Ells seran els encarregats de realitzar el primer dels deu passos que desfilaran el vespre de divendres pels carrers del nucli antic. A diferència de moltes altres processons del país, els Armats de la Seu sí que permeten que sigui una dona qui faci de capitana llançera. De fet, van ser els primers que van incorporar dones a les desfilades, als anys 80, i que van tenir una capitana llancera, l’any 1992.

Alguns dels que fa dècades que formen part dels Armats recorden que l’entrada de les dones va ser gradual i es va viure amb normalitat.

La processó començarà a dos quarts de nou del vespre a la plaça dels Oms i acabarà al mateix lloc després de recórrer el nucli antic.
A banda dels altres nou passos, també hi prendrà part l’arquebisbe d’Urgell, Joan-Enric Vives, així com altres autoritats de la ciutat. A la comarca,l’altra gran processó de Divendres Sant serà la Passió Viva d’Oliana, que començarà a les 10 de la nit i que enguany compleix el 25è aniversari.

Parlen al vídeo: PILAR PERAL, PRESIDENTA ARMATS LA SEU - JULIÁN MORALES, MEMBRE ARMATS LA SEU