Aquest Sant Jordi són moltes les novetats que es trobaran relacionades amb el Pirineu. I a més de temàtica diversa. Un exemple n’és el llibre guanyador del desè premi Crims de Tinta, Purgatori, on David Marín ens fa viatjar per diferents indrets de la demarcació de Lleida, parant especial atenció a la Vall Fosca, concretament al petit nucli de Mont-ros. És una novel·la actual, amb casos per resoldre, amb mossos d’esquadra però també amb bruixeria.

El llibre, però, també reflecteix un tret que sí que és diferencial de cada territori, la parla.
Casa Rugall existeix, i també casos de bruixeria documentats sobre una veïna d’aquesta casa. David Marín va conèixer la història a través de l’historiador Pau Castell i d’allí n’ha sortit el relat del llibre Purgatori.

David Marín és periodista i el seu vincle amb el Pirineu, tot i no viure-hi, va començar per motius professionals, ara el territori s’ha convertit en escenaris de les seves novel·les, i ell mateix remarca que també de la seva vida.
Purgatori però, no és l’únic llibre que presenta aquest Sant Jordi, també treu Primàries de sang, escrit a quatre mans amb Pau Juvillà.

Parlen al vídeo: DAVID MARÍN, ESCRIPTOR