L'ajuntament de Llívia ha decidit donar un nou impuls al museu municipal. Per això ha elaborat un pla estratègic que servirà, entre altres coses, per preservar i difondre el patrimoni de Llívia, fer recerca i potenciar la vessant de servei públic del museu. Així, doncs, l'equipament aposta per organitzar, durant tot l'any, activitats de dinamització d'aquest espai, com ara cicles de conferències, tallers per a tots els públics o visites guiades.

Aquest nou pla parteix de la necessitat de revertir la tendència a la poca presència social que té el Museu actualment en la comunitat, tant en els serveis educatius com els culturals i lúdics, sense oblidar que és també un equipament estratègic per al turisme. Amb aquest nou impuls, es vol obrir el museu a la societat i satisfer les demandes dels usuaris.

Una d'aquestes iniciatives que s'emmarquen dins aquest pla estratègic és el primer cicle
Iulia Libica d'història i arqueologia, que té lloc aquesta Setmana Santa. Una vintena de nens i nenes de 6 a 12 anys han participat aquest dimecres en una taller d'arqueologia i han excavat en un terreny preparat per a ells a tocar del fòrum romà. Han trobat peces de ceràmica, murs i fins i tot un crani. A banda d'aquesta activitat, el cicle també compta amb conferències o una presentació literària.

I més endavant, a l'agost, ja s'ha programat un altre cicle, en aquest cas de Debats centrats en el sector de la farmàcia i la medicina actual.

Per altra banda, el museu de Llívia disposa des d'ara d'un nou sistema de guiatge. Es tracta de l'audioguia LLIVART, que funciona amb codi QR. Els visitants podran adquirir-la per un euro i mig i podran accedir al contingut des del seu telèfon mòbil.

Parlen al vídeo: GERARD CUNILL, DIRECTOR MUSEU MUNICIPAL LLÍVIA