El Conseller d'Interior Miquel Buch ha fet aquest dimarts una visita institucional a l'ajuntament de Puigcerdà, on ha estat rebut per l’alcalde, Albert Piñeira, diversos regidors i els comandaments de Policia Local, Mossos d’Esquadra i Protecció Civil. Després de signar el llibre d'honor de la vila, el conseller i el batlle han signat tres convenir de col·laboració en matèria de seguretat ciutadana. Concretament, aquests acords permetran a Puigcerdà adherir-se a la xarxa RESCAT que assegura les radiocomunicacions mòbils en situacions d’emergències o connectar-se als Sistemes d’Informació Policial (SIP), que permeten a la Policia Local accedir als fitxers policials del Departament. A més, l'ajuntament també ha acordat amb el Servei Català de Trànsit diverses actuacions d'atenció a les víctimes o controls de velocitat.

El conseller Buch ha agraït la predisposició del Consistori per signar aquests convenis per tal de millorar la seguretat dels vilatans.

Per la seva banda, l’alcalde Albert Piñeira ha destacat els índexs positius de seguretat que té la comarca. Tot i això, assegura, cal continuar treballant per mantenir-los.

El conseller i l'alcalde de la vila s’han marcat com a repte seguir treballant per millorar la seguretat dels ciclistes a les carreteres, per no haver de lamentar més víctimes mortals com ha succeït darrerament a la comarca.

Parlen al vídeo: MIQUEL BUCH, CONSELLER D'INTERIOR GENERALITAT - ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ