El 17 d’abril de 2018 el territori Conca de Tremp - Montsec va entrar a formar part de la Xarxa de Geoparcs Mundials de la UNESCO. Una figura reconeguda arreu del món i que distingeix els territoris amb projectes de desenvolupament rural sostenible i amb un ric patrimoni paleontològic, geològic, natural i cultural. Ara, un any després, i gràcies a aquest reconeixement, s’han pogut dur a terme iniciatives que fan créixer dia a dia el territori tant en l’àmbit d’educació i divulgació, de desenvolupament econòmic sostenible com en geoconservació.

El fet de ser Geoparc també li aporta la confiança de moltes institucions, les quals veuen en el projecte una oportunitat de desenvolupament del territori i fa que hi col·laborin, ja que es posa en valor els actius de cada racó.

Un sector amb el què es treballa i el qual ha de sortir beneficiat d’aquest reconeixement és el privat.

El territori geoparc Conca de Tremp-Montsec està format per 19 municipis de 4 comarques diferents i amb un total de 2050 km2.

Parlen al vídeo: GUILLEM PURAS, DIRECTOR GEOPARC CONCA DE TREMP-MONTSEC - JOAN UBACH, PRESIDENT GEOPARC CONCA DE TREMP-MONTSEC