Alp ja ho té tot a punt per acollir aquest diumenge de Pasqua la 8a Mostra de Formatges i làctics de Cerdanya i l'Alt Urgell. Com en les passades edicions, la plaça major de la localitat i els carrers adjacents s'ompliran de parades amb els millors formatges i làctics de la zona.
A banda dels mercat, un dels principals atractius de la mostra és el concurs popular, que es celebrarà de dos quarts de dotze a una del migdia. Els visitants podran adquirir un tiquet per participar a la degustació de diversos productes i puntuar els millors. Com sempre, l'ajuntament atorgarà premis als formatges i làctics amb més puntuació-
A les 6 de la tarda tingut lloc el maridatge de formatges amb vins, que també acostuma a tenir bona acollida. L'any passat es van vendre 70 tiquets.
La Mostra de formatges i làctics d'Alp va néixer amb l’objectiu de dinamitzar la industria local i el turisme i posar en valor la feina dels productors del territori que mostren els seus formatges, matons, quallades i iogurts. A més dels formatges, els visitants també n’han pogut conèixer altres productes de proximitat, com ara els embotits, les melmelades o els caramels.
En el marc de la mostra, durant tota la Setmana Santa els restauradors del municipi inclouran en els seus menús formatges i els làctics pirinencs.