L’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha començat aquest dimarts el procés per identificar les defecacions dels gossos que es trobin a la via pública. Així doncs, a partir d’ara un treballador del consistori, amb el suport de la Policia Local, anirà fent ronda per la ciutat per tal d’identificar els excrements canins que no hagin estat recollits pel propietari de l’animal. Posteriorment, s’identificaran genèticament i, si el gos està censat a la Seu, es multarà a l’amo.

Tot i que ja es pot sancionar, s’ha donat una darrera oportunitat als propietaris fins a l’1 de maig perquè portin una mostra d’ADN del seu animal. Des de la Policia Local també han destacat que, encara que es reculli una mostra de femta d’un gos que no hagi estat registrat, sí que se’n podrà determinar la raça, el tipus de pèl o la mida.

Parlen al vídeo: ANTONIO GONZÁLEZ, CAP DE LA POLICIA LOCAL - ESTER CANTURRI, TÈCNICA DE MEDI AMBIENT