Els hotelers de Cerdanya esperen assolir bones xifres s'ocupació durant aquesta Setmana Santa. Malgrat que aquesta any cau a l'abril, des de del sector compten actualment amb un 50% d'ocupació, xifra que augmentarà de dijous a dissabte, quan esperen arribar al 80%.

Tradicionalment per Setmana Santa el turisme es reparteix entre aquells que decideixen passar aquests dies de festa a la costa i els que prefereixen fer-ho a la muntanya. Gràcies a les darreres nevades, alguns han optat per desplaçar-se al Pirineu per acomiadar la temporada d'esquí o, bé, per aprofitar les possibilitats que ofereix a l'aire lliure.

El perfil del turista durant aquestes dates són parelles de mitjana edat, sèniors i famílies de Barcelona ciutat i la seva àrea metropolitana. També s'espera un petit percentatge de visitants de la resta de l’Estat espanyol i estrangers, la majoria procedents de França. La mitjana de pernoctacions és, en la majoria de casos, d'entre 2 i tres nits.
Un cop finalitzada la setmana Santa i la temporada de neu, la comarca viurà una de les èpoques turístiques més fluixes de l'any. Els hotelers confien, però, en tenir un juliol més bo que els darrers anys i un agost amb altes xifres d'ocupació.

Parlen al vídeo: MÒNICA ISERN, ASSOCIACIÓ HOTELERS CERDANYA