L’Antiga casa Palmerola de Tremp s’ha convertit per una temporada en museu i homenatge a l’antic comerç local. En motiu del desè aniversari de l’Arxiu comarcal del Pallars Jussà, es pot visitar de divendres a dilluns i fins al 15 de setembre una mostra de 6 comerços històrics del poble.
Algunes d’aquestes botigues històriques han dipositat la seva documentació a l’arxiu comarcal per preservar-la i fomentar-ne el coneixement entre els veïns i veïnes.
L’exposició compta amb una part introductòria sobre la història i l’evolució del comerç a Tremp i la recreació de sis comerços emblemàtics de la ciutat: Fàbrica i Pastisseria Verdeny, Casa Montoliu, la botiga de robes i articles diversos El Paraiso Nuclear, els queviures i ultramarins Casa Pio, Casa Potau i Casa Palmerola.
La mostra es complementa amb visites guiades teatralitzades a escoles del municipi i diferents col·lectius, i amb altres activitats relacionades amb el comerç tradicional i la dinamització local.