La pianista de Puigcerdà Laia Martín organitza aquest dissabte al museu Cerdà les I Jornades d'Investigació en Música dels Pirineus. Es tracta d'una proposta poc coneguda aquí però força estesa en països del nord d'Europa que consisteix en un seguit de concerts comentats que oferiran cinc pianistes de diversos països. S'anomenen jornades d'investigació perquè aquests músics tocaran peces que són objecte d'estudi del seu doctorat.

La jornada s'allunya dels tradicionals concerts de música clàssica i se centra en divulgar tot allò que investiguen els músics participants.

Hi haurà una primera sessió que començarà a dos quarts de cinc de la tarda i que constarà de quatre concerts que oferiran la pianista local Laia Martin, els colombians Juan Camilo Rojas i Andrés Felipe Molano i la romanesa Andrea Carstea. A dos quarts de deu de la nit tindrà lloc el concert de l'artista convidat, l'italià Luca Chiantore. L'entrada per assistir-hi és lliure i en acabar s'oferirà un refrigeri a tots els assistent.

Des de l'organització esperen que la jornada sigui un èxit i que es pugui mantenir en els proper anys.

Parlen al vídeo: LAIA MARTÍN, PIANISTA I ORGANITZADORA