Ja han començat les obres de construcció de la nova escola Jaume I de Llívia, un projecte molt esperat al municipi. Durant aquests primers dies s'ha fet el replanteig de fonamentació i l'excavació de les rases de fonamentació per preparar el terreny, situat just a tocar de l'escola actual. Aquesta actuació forma part de la primera fase, pressupostada en d’1.257.000 euros, i més endavant es reformarà l’escola d’ara.
Recordem que el nou edifici acollirà la llar d’infants i les aules d’Educació Primària, que actualment es troben a l’antiga caserna de la Guàrdia Civil i a un mòdul prefabricat. Els alumnes d’Educació Infantil utilitzaran l’immoble actual reformat. A la segona planta s’hi situarà en un futur la biblioteca municipal. Els dos espais estaran connectats a través d'un porxo.
Es preveu que els treballs de la primera fase durin uns 10 mesos. El propòsit de l’ajuntament és que els alumnes puguin estrenar el nou centre durant el curs 2020-2021.
Des de l'ajuntament confien en rebre més finançament d'Ensenyament, que fa prop d'un any es va comprometre a aportar 480.000 euros. La segona part del projecte, que consistirà en adequar les aules actuals, costarà uns 800.000 euros, de manera que el pressupost final de la nova escola de Llívia arribarà als 2 milions d’euros.