L'entitat 'Salvem la Molina' ha denuncia la falta d'implicació de l'ajuntament d'Alp per trobar una solució a les irregularitats urbanístiques que assegura es van cometre amb l'anterior equip de govern. L'associació va aprofitar la presentació d'aquest dilluns a la Seu d'Urgell de la plataforma SOS Pirineu per demanar al consistori el compliment de les sentències del Tribunal Superior de Justícia que obliguen a l'ajuntament a obrir un expedient de legalitat urbanística en cada cas. Es tracta d'expedients de requalificació urbanística o d'ampliació d'edificis, com ara l'hotel Supermolina.

Els contenciosos als quals es refereix l'entitat són la requalificació del domini esquiable dels Coms per convertir-lo en zona industrial, l'avocació il·legal de runes i terra en un bosc protegit, l'augment de tres plantes de l'Hotel Supermolina, la construcció de tres edificis a la zona de la Comabella en que s'envaeix un espai verd i es supera l'alçada permesa i l'ocupació del verd públic tant a la façana nord com a la sud de l’edifici del Sitjar.

Des de l'ajuntament d'Alp asseguren que sí s'estan complint els tràmits requerits pel TSJC i que cada expedient té un ritme de tramitació diferent.

L'entitat Salvem la Molina també assegura haver frenat l'aprovació del POUM 2009-2011 que, segons explica, legalitzava greus infraccions urbanístiques i intentava duplicar la superfície urbanitzable així com triplicar el volum de construcció. L'associació demana a l'ajuntament d'Alp una trobada per tal de definir el futur POUM del municipi. Des del consistori han explicat que estan oberts a les propostes que els veïns puguin aportar, tot i que, de moment, no hi ha previst redactar-ne un de nou.

Salvem la Molina està formada per diversos de veïns d'aquest nucli d'Alp, molts d'ells segons residents.

Parlen al vídeo: NÚRIA MARTÍ, PRESIDENTA 'SALVEM LA MOLINA' - RAMON MOLINER, ALCALDE D'ALP