La Justícia ha donat la raó a diferents municipis, entre ells 8 del Pirineu, concretament de les comarques del Pallars Jussà, Pallars Sobirà i Alt Urgell, perquè puguin cobrar taxes a les empreses elèctriques que tenen línies i torres dins dels seus termes municipals.
Alguns d’ells, com és el cas de La Pobla de Segur, només han d’actualitzar fins a data d’avui la liquidació que els correspon, de manera que podran cobrar ja aquest any la taxa perquè ja tenen elaborats els estudis que els permet saber el número d’infraestructures i metres que travessen espais de propietat municipal. També és el cas de La Torre de Capdella i Isona i Conca Dellà. Salàs de Pallars per la seva banda, un cop rebuda la resolució favorable, treballen en una nova valoració de les infraestructures elèctriques per poder determinar la quantitat que han de cobrar.
Altres ajuntaments que també han rebut la instància judicial a favor seu són: Talarn, Senterada, la Vall de Cardós, Josa i Tuixén i La Vansa i Fórnols.