La Sala de Convencions del Museu Cerdà de Puigcerdà ha acollit aquest dissabte la presentació del llibre dedicat als 20 anys de recerca arqueològica que s'han portat a terme al jaciment de Montlleó, situat al terme municipal de Prats i Sansor. Xavier Mangado, un dels responsables dels treballs, ha estat l'encarregat de repassar la història de les restes i les troballes que s'han fet durant tot aquest temps, així com de les teories amb les quals es treballa en l’actualitat.

La intervenció arqueològica la porta a terme la Seminari d'Estudis i recerques prehistòriques de la universitat de Barcelona en col·laboració amb l'antic director del Museu Cerdà, Oriol Mercadal, que va ser una peça clau en aquesta recerca.

El jaciment de Montlleó és l'ocupació prehistòrica més antiga de la comarca que, actualment, encara està en fase d'excavació. Té dos períodes paleolítics més o menys continuats d’ocupació: un relatiu al període magdalenià, el més extens, i un altre d’anterior, recentment descobert, que correspondria al període solutrià.

La presentació forma part del cicle de conferències que organitza el Grup de Recerca de Cerdanya.

Parlen al vídeo: XAVIER MANGADO, COAUTOR I PROFESSOR UNIVERSITAT DE BARCELONA