Enguany es commemora el centenari de l’arrencada de les pintures romàniques de la Col·legiata de Santa Maria de Mur. Un fet que va posar sobre alerta la resta de pintures romàniques de Catalunya i va ser el punt de partida de la Campanya de Salvament del Romànic Català, en la qual molts frescos de les esglésies del Pirineu van ser arrencats i dipositats a l'actual MNAC.

I per recordar aquest fet, i coincidint amb l’Any del turisme cultural, se celebra l’Any Mur, on es duran a terme diferents activitats per promoure el coneixement de l’art romànic en general i del conjunt de Mur en concret.

Aquest cap de setmana s’ha fet la presentació de l’Any Mur però el proper acte serà l’aplec de Mur el 5 de maig, un esdeveniment molt concorregut. Actualment a la Col·legiata de Santa Maria de Mur es poden veure les rèpliques de les pintures originals.

Parlen al vídeo: JOSEP MARIA MULLOL, ALCALDE CASTELL DE MUR