La historiadora de l'art Sandra Adam ha presentat aquest divendres a l'Arxiu Comarcal de Cerdanya el seu darrer volum “L'Alta Cerdanya desapareguda', un llibre de fotografies antigues que amplia la col·lecció feta per Adam. I és que, després de l'Abans Puigcerdà i dels dos volums de la Cerdanya Desapareguda, aquesta vegada les imatges corresponen als pobles de l'altra banda de la ratlla.

Es tracta de 160 fotografies de les places, carrers, esglésies, festes o escenes de la vida quotidiana dels veïns de l'Alta Cerdanya. Les instantànies més antigues daten del 1894. L'autora ha comptat amb l'ajut d'una vintena de famílies que li han obert els seus àlbums familiars.

L'historiador de Palau de Cerdanya, Jean-Louis Blanchon, ha estat l'encarregat de fer el pròleg del llibre.
La publicació, de l’Editorial Efadós, forma part de la col·lecció ‘Catalunya Desapareguda’ i ja es pot comprar a les llibreries de la comarca per un preu de 22 euros. Existeix la versió en català i en francès.
Amb aquest nou treball, l'autora completa aquesta col·lecció però ja ha avançat que continuarà amb altres projectes relacionats també amb la fotografia antiga.

Parlen al vídeo: SANDRA ADAM, HISTORIADORA I AUTORA DEL LLIBRE