Més de 200 persones de totes les edats han participat aquest divendres en una classe oberta de TxiKung, amb motiu del Dia Mundial de l'Activitat Física. La iniciativa, que havia de tenir lloc a la plaça Santa Maria però que s'ha traslladat al poliesportiu degut al mal temps, ha aplegat tant alumnes de les escoles Alfons I i Llums del Nord i de l'INS Pere Borrell com usuaris de la Creu Roja, de les fundacions Adis i Tallers de Cerdanya i avis i àvies de la residència sociosanitària.

La classe de TxiKung ha consistit en fer moviments suaus i coordinats, acompanyats d'una respiració profunda i rítmica. Es tracta d'una pràctica originària de la Xina i forma part de la seva medicina tradicional.

L'objectiu de la classe oberta ha estat, doncs, fomentar l'activitat física entre joves i grans i conscienciar la població sobre la importància de tenir uns hàbits saludables. Des del Centre d'Atenció Primària de Puigcerdà recorden els beneficis que comporta l'activitat física.

L'activitat ha estat organitzada per l'equip d’Atenció Primària de la Fundació Hospital de Puigcerdà. L'any passat va impulsar una caminada intergeneracional, on hi van participar unes 400 persones.

Parlen al vídeo: MONTSE BONET, TREBALLADORA SOCIAL ABS CERDANYA - EMI HIJOSA, INFERMERA CAP PUIGCERDÀ