Ja està en marxa el programa d'inserció laboral que ofereix formació i assessorament als joves desocupats d'entre 16 i 29 anys. 'Tu sí que pots', és un projecte del Servei d'Ocupació de Catalunya que impulsa per primera vegada el Consell Comarcal cerdà. Un total de 18 nois i noies s'han inscrit al programa i tots els matins reben classes de francès bàsic, coneixements d’ofimàtica, informació general de la comarca i se’ls ensenya també tècniques de venda i atenció al públic.

La formació va començar a mitjans del mes de març i finalitzarà a mitjans de juny. A banda de les classes teòriques, cada dimecres els joves fan sortides per conèixer l'entorn i els atractius de la comarca. A més, visitaran també empreses locals per veure com funcionen. Tot plegat, amb l'objectiu de donar-los eines per trobar feina.

Tot i que la formació acaba al juny, el programa continua fins a finals d'any, ja que la tutora farà un seguiment personalitzat dels participants per tal d'oferir-los assessorament durant la seva recerca de feina.

Parlen al vídeo: MARTA ORTIZ, TUTORA 'TU SÍ QUE POTS' CERDANYA - VANESSA LONDOÑO, PARTICIPANT