Una quarantena de persones han assistit aquest dijous a la primera de les tres jornades obertes que ha programat el Consell Comarcal cerdà per definir quin model de turisme ha de tenir Cerdanya en els propers anys. Es tracta d'un procés participatiu on es convida empreses del sector, com ara restaurants, allotjament o comerços, però també persones que es dediquen a les activitats d'oci i, en definitiva, tothom que vulgui dir la seva. Des del Patronat de Turisme fan un balanç positiu d'aquesta primera jornada.

Tot el que s'ha dit aquest dijous a Puigcerdà i el que es recollirà en les dues altres jornades obertes que es faran el 15 de maig a Bellver i el 12 de juny a Alp, servirà per definir el Pla d'Acció Sectorial en l'àmbit del Turisme a Cerdanya 2019-2024.

El que es busca és la desestacionalització i diversificar l'oferta a la comarca. Aquests dos objectius ja han estat presents en aquesta primera jornada.

El pla també pretén crear noves oportunitats d’ocupació en el sector turístic i que aquestes acabin generat un impacte econòmic positiu a la vall.

Parlen al vídeo: MARIA FAURA, CAP OFICINA PATRONAT TURISME CERDANYA - MÒNICA ISERN, HOTEL LES CORTS LLÍVIA