L’Ajuntament de Puigcerdà, l'Institut Pere Borrell i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat han signat un conveni per facilitar l'aprenentatge de llengües estrangeres entre els alumnes de l’Institut. A través d’una auxiliar de conversa canadenca, els alumnes d’ESO, Batxillerat i cicles formatius de l’Institut realitzen, en petits grups, pràctiques de conversa en anglès durant 23 hores a la setmana. L’auxiliar de conversa també dedica 2 hores setmanals a activitats de conversa en francès per als estudiants del Batxibac i del cicle formatiu de cures auxiliars d’infermeria i atenció sociosanitària.

Aquest programa, que es va iniciar el mes de febrer i s’allargarà fins a final de curs, té un cost de 3.500 € i serà finançat íntegrament pel consistori.

L’objectiu és millorar el nivell de conversa i de comprensió en anglès i francès de l’alumnat, així com afavorir l’intercanvi cultural a través del contacte directe amb una persona nadiua.

Així doncs, l'INS Pere Borrell ofereix des d'ara aquest aprenentatge als estudiants, com també fa l'escola Vedruna.

Recordem que, a més, l'institut ofereix, per quart curs, la possibilitat de cursar la doble titulació de batxillerat català i francès per accedir als dos sistemes universitaris.