Els membres del CDR Alt Urgell que havien estat citats a declarar aquest dimecres al matí davant del jutge pels talls de carretera del 21 de febrer a la Seu s’han negat a declarar. Tres havien de fer-ho aquest dimecres i quatre més dijous, acusats de delictes de desordres, desobediència, resistència i atemptat contra l’autoritat. Entre els encausats hi ha membres de formacions com Arran, Endavant i la CUP, i consideren que aquest fet ha estat clau perquè se’ls cités a ells i no a altres participants en la protesta.

Així, entre els encausats hi ha el regidor de la CUP a la Seu, Pau Lozano, o l’actual cap de llista de la formació a les properes municipals, Xènia Antona. Asseguren que són caps de turc i que l’objectiu és atemorir a la població perquè no es mobilitzi.

En aquest sentit, han deixat clar que no aturaran les mobilitzacions. Justament aquest dijous al vespre ja hi ha convocada una protesta a la plaça dels Oms de la Seu. També han agraït la solidaritat de les persones que han anat aquest dimecres a donar suport davant del jutjat, algunes d’elles d’altres formacions polítiques.

Parlen al vídeo: POL VIDAL, ENCAUSAT