El conjunt musical Orpheus XXI, ideat pel mestre Jordi Savall i integrat per músics professionals immigrants i refugiats, ha ofert aquest dilluns un concert als usuaris de la Residència Sociosanitària de Puigcerdà i un altre als pacients d’Hemodiàlisi de l’Hospital de Cerdanya.

Aquests concerts formen part del projecte social de la Fundació Centre Internacional de Música Antiga de Jordi Savall, que sota el nom “El Somni d’Orfeu” pretén apropar la música a aquelles persones que més ho necessiten i a aquells espais on no és habitual la seva presència. D’aquesta manera, la música esdevé un canal d’expressió a través de la qual es promou el diàleg intercultural, a més d’esdevenir un missatge de pau i de bellesa.

Així doncs, amb aquest projecte Jordi Savall pretén reivindicar el poder transformador de la música i oferir així a aquests oients experiències úniques a través dels seus múltiples repertoris. Experiències que desperten la percepció i la sensibilitat, que promouen el diàleg i la tolerància i que, alhora, dibuixen un somriure a aquells a qui va adreçada.

El projecte social de la Fundació Centre Internacional de Música Antiga es desenvolupa arreu de Catalunya, en centres penitenciaris, socials i hospitalaris, així com a barris d’actuació preferent. Gràcies a la col·laboració de la Diputació de Girona aquest projecte s’impulsa també a diversos centres hospitalaris i penitenciaris de la demarcació.