Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dimarts al matí a dos membres del CDR de Cerdanya, Marçal Rocías i Roger Juvé, després de desobeir en dues ocasions la citació dels jutjats de Puigcerdà. Els dos investigats han estat traslladats a les dependències judicials, on s'han acollit al seu dret a no declarar i han estat informats de la seva imputació. Després, han sortit en llibertat, segons ha confirmat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Tots dos van ser cridats, l'11 i el 27 de març passat, com a investigats pels delictes de desordres públics i resistència i desobediència a l'autoritat durant una acció reivindicativa el 21 de febrer passat, jornada de vaga general. Els fets que s'investiguen tenen a veure amb el tall de les carreteres N-152 i N-154 en un punt proper a la frontera. Concretament per haver mostrat una resistència més activa en el moment en que els mossos van desallotjar aquests vials.

Recordem que el passat mes de febrer, el jutjat d'instrucció 1 de Puigcerdà va arxivar provisionalment la causa oberta contra un altre integrant del CDR de Cerdanya i membre del secretariat nacional de l'ANC, Tomàs Sayes, acusat d'un delicte de manifestació il·legal per una caminada reivindicativa celebrada el 30 de març de 2018 entre Alp i Das.